با ظهور روش های جدید در دندانپزشکی اکنون داشتن لبخند زیباتر در دسترس افراد بیشتری قرار دارد. یکی از محبوب ترین روش های سفید کردن دندان بلیچینگ دندان است. رنگ مینای دندان ها در اثر مصرف موادی همچون قهوه و تنباکو تغییر رنگ می دهد. اگرچه بسیاری از لکه ها را می توان با تکنیک های سفید کردن دندان از بین برد، اما سفید کردن ممکن است برای افرادی که دندان های حساس دارند نارحت کننده باشد. بلیچینگ دندان یکی از روش های سفید کردن دندان و اصلاح طرح لبخند، با کمک مواد ویژه است. این کار می تواند هم در مطب دندانپزشک انجام شود و هم در منزل توسط خود فرد. البته در هر کدام از این دو روش، مواد متفاوتی برای بلیچینگ دندان استفاده می شود. بلیچینگ دندان و سفید کردن دندان، موجب افزایش اعتماد به نفس افراد شده و حس زیبایی و آراستگی به فرد می دهد. از این رو این روش طرفداران زیادی دارد. بلیچینگ دندان یکی از اولین گزینه ها برای داشتن طرح لبخند زیبا در افراد است.
دندان دارای دو قسمت است: عاج و مینا
مینای دندان روی عاج است. این قسمت ظاهر سفید دندان را ایجاد می کند. با افزایش سن از ضخامت مینای دندان کم شده و به تدریج رنگ عاج نمایان می شود و دندان زرد رنگ به نظر می رسد.
عواملی که باعث زرد رنگ شدن دندان ها می شوند عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- رژیم غذایی نامناسب
- رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
- مصرف نوشیدنی های حاوی قند
البته گاهی اوقات دیده شده افرادی هم که به طور مرتب مسواک زده و از نخ دندان استفاده می کنند نیز باز هم در اثر مصرف مواد غذایی قندی و غیره، دندان هایشان زرد رنگ شود.
روش بلیچینگ نسبت به دیگر روش هایی مانند کامپوزیت دندان و لمینت دندان صدمه کمتری به مینای دندان وارد میکند. کامپوزیت ماده سفید کننده ترمیمی دندان است که برای پر کردن دندان هایی که خالی شده و عصب کشی شده است، استفاده می شود. لمینت دندان نیز سازه ای است که توسط دندانپزشک قالب گیری شده و در لابراتوار ساخته می شود و روی دندان سوار می شود.
بلیچینگ دندان با دو روش قابل انجام است:
این روش از بلیچینگ در مطب دندانپزشک توسط متخصص بلیچینگ انجام شده و از مواد شیمیایی مخصوص با غلظت بالا و مدت زمان کوتاه استفاده می شود. دندانپزشک دندان های شما را با محلول اسیدی آغشته یا اصطلاحا اچ می کند سپس یک ماده اکسید کننده به مینای دندان شما می زند. سپس دندان ها را در معرض نور شدید یا لیزر قرار می دهند( این روش با نام بلچینگ دندان با لیزر هم شناخته می شود). انجام کامل بلیچینگ در این روش معمولا سه تا چهار جلسه طول می کشد و هر جلسه هم حدودا 30 الی 60 دقیقه زمان می برد. دندانپزشکی که شما به آن مراجعه می کنید باید مهارت کافی در این زمینه داشته باشد تا مواد شیمیایی باعث ایجاد حساسیت و ناراحتی همچون درد لثه و دندان درد نشود. دندانپزشک برای جلوگیری از تماس مواد اکسید کننده با لثه، از ژل های محافظت کننده استفاده می کند که با یک نور آبی آن را روی دندان در طی مدت زمان انجام بلیچینگ، ثابت نگه می دارد. هزینه بلیچینگ دندان در کلینیک دندان پزشکی نسبت به خانه معمولا گران تر است. البته به موادی هم که برای بلیچینگ استفاده می شود هم بستگی دارد. به طور مثال کلینیک دندانپزشکی ما از مواد اولترادنت آمریکایی استفاده می کند.
بلیچینگ فوری دندان
یک روش جدید که اخیرا برای بلیچینگ فوری دندان انجام می شود، پاور بلیچینگ یا سفید کننده نیرو نام دارد که در آن از هیدروژن پراکسید غلیظ استفاده می شود. استفاده از این روش می تواند دندان های شما را فقط در یک جلسه به صورت کامل سفید کند. اما توجه داشته باشید که دندان های شما به صورت موقت سفید می شوند و بعد از یک تا سه سال دوباره تیره می شوند و ممکن است لازم باشد دوباره این روش را تکرار کنید.
2) Home Bleaching یا بلیچینگ دندان در خانه
این روش بلیچینگ زیر نظر دندانپزشک در منزل و توسط خود فرد انجام می شود. نوع ماده ای که در این روش استفاده می شود، با ماده ای که در مطب توسط دندانپزشک استفاده می شود، متفاوت است. در این روش دندانپزشک از یک قالب از دندان های فرد تهیه کرده و در لابراتوار توسط آن قالب، تری پلاستیکی (نایت گارد) ساخته می شود. ژل بلیچینگ درون قالب نایت گارد ریخته شده و روی دندان قرار داده می شود. مدت زمانی که باید قالب روی دندان ها قرار گیرد بسته به وضعیت دندان های فرد، بین یک الی شش ساعت در روز است. کل پروسه یک دوره درمانی بین یک الی دو هفته برای هر فک می باشد. زیرا در هر بار باید فقط روی یکی از فک ها، قالب قرار گیرد. این روش صبر و حوصله شخص را می طلبد. چنانچه شخص فرصت کافی نداشته و بخواهد بلیچینگ دندان را سریع و در کوتاه ترین زمان انجام دهد، بهتر است این کار را در مطب دندانپزشکی انجام دهد. هزینه این روش نسبت به بلیچینگ دندان در کلینیک دندانپزشکی ارزان تر است.
لازم به ذکر است که قبل از بکار گیری هر کدام از روش های بلیچینگ، باید دندانهایی که پوسیده و دچار مشکل شده اند، ترمیم و جرم گیری صورت گیرد.
هزینه بلیچینگ دندان
هزینه بلیچینگ دندان با توجه به نوع بلیچینگی که شما انجام می دهید (بلیچینگ در خانه و بلیچینگ در کلینیک دندانپزشک) متفاوت است ولی معمولا قیمت آن از 800 هزار تومان شروع می شود. بلیچینگ دندان یکی از بهترین روش های سفید کردن دندان است و نسبت به لمینت دندان و کامپوزیت دندان روش بهتری می باشد، زیرا عوارض کم تر و قیمت کمتری دارد. قیمت بلیچینگ در خانه در سال 1400 در کلینیک دندانپزشکی مبین با توجه به اینکه از برند آمریکایی Ultraboost استفاده می شود برای حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان و قیمت بلیچینگ در کلینیک دندانپزشکی دو میلیون و پانصد هزار تومان هست. که اگر هر دو را با هم انجام بدهید از تخفیف ویژه ما بر خوردار می شوید. برای ویزیت رایگان یا مشاوره رایگان از رزرو وقت سایت استفاده کنید.
در بلیچینگ از چه موادی استفاده می شود؟
دو ماده اصلی که در بلیچینگ استفاده می شود، ماده شیمیایی پراکسید هیدروژن و پراکسید کربامید است. پراکسید هیدروژن در مطب دندان پزشک و توسط پزشک بکار می رود. اما پراکسید کربامید در منزل و توسط خود فرد استفاده می شود. باید در نظر داشت که هر دو روش باید با تایید دندانپزشک زیبایی انجام شود و هرگز خود فرد بدون داشتن آگاهی های لازم دست به این کار نزند.
نحوه سفید شدن دندان توسط مواد شیمیایی بلیچینگ
مواد شیمیایی ذکر شده با نفوذ به ساختار کریستالی دندان، موجب اکسید شدن رنگ دانه هایی می شود که در گذشت زمان روی دندان ها رسوب کرده اند. در نتیجه رنگ عاج دندان نیز روشن تر می شود. نکته ای که حائز اهمیت است این است که به دلیل شیمیایی بودن این مواد، هرگز نباید تماسی بین این مواد شیمیایی با لثه و صورت ایجاد شود.
امروزه در بازار شاهد پودرهای زیادی هستیم که دندان را سفید می کنند. اما باید این نکته را در نظر داشت که این مواد عوارض بدی ایجاد کرده و موجب آسیب جدی دهان و دندان می شوند. مثلا ممکن است باعث سایش و از بین رفتن لایه های مینای دندان شود. لذا باید از محصولاتی در این زمینه استفاده شود که توسط دندانپزشکان متخصص زیبایی، تایید شده باشد.
مراقبت های بعد از بلیچینگ دندان
1) در ساعات اولیه لثه خود را با آب گرم تمیز نمائید. بهتر از برای جلوگیری از درد لثه دندان و التهاب آن را به آرامی ماساژ دهید.
2) از مواد استعمال دخانیات و کشیدن سیگار و قلیان خودداری کنید.
3) دندان های خود را روزی دو بار با آب گرم بشویید.
4) از خوردن غذا ها و مواد غذایی حاوی رنگدانه ها همچون نوشابه تا 24 ساعت اولیه خودداری نمایید و برای داشتن دندان های سفید اگر این مواد به دندان های شما برخورد نمود بهتر از به شستشوی سریع دندان ها اقدام نمایید.
5) از خوردن نوشیدنی هایی مثل چایی پررنگ، قهوه خودداری کنید.
6) از مصرف غذاهایی که سرد می باشند خودداری نمائید.
7) در چند روز اول که می خواهید مسواک بزنید از خمیردندان ضد حساسیت استفاده نمایید تا دندان های شما کمتر دچار حساسیت شود و در بروز حساسیت هیچ نگران نباشید برطرف می گردد.
8) یک هفته بعد از انجام بلیچینگ به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا بررسی لازم صورت گیرد.
9) می توانید بعد از بلیچینگ دندان از نوشیدنی های بی رنگ همچون شیر و آب استفاده کنید.
10) میوه هایی همچون موز و سیب پوست گرفته شده استفاده نمائید.
11) برنج، ماکارونی، نان و سیب زمینی پخته استفاده نمائید.
12) از لبنیات همچون پنیر، ماست، خامه می توانید استفاده نمائید.
مزایای بلیچینگ دندان
1) این روش یکی از روش های ساده سفید کردن دندان ها می باشد.
2) این روش به طور تقریبی بی خطر شناخته شده است.
چنانچه می خواهید بیشتر راجب مزایای بلیچینگ دندان بدانید مطلبی تحت عنوان مزایای بلیچینگ دندان جدیدا منتشر کرده ایم که در این مطلب به صورت مفصل راجب مزایا بلیچینگ دندان بحث کرده ایم.
معایب بلیچینگ دندان
1) یکی از معایب این روش دوان سفید بودن دندان است که در این روش سفید ماندن دندان ها دائمی نمی باشد و بسته به استفاده شما و رژیم غذایی شما تغییر رنگ ایجاد کرده و به ترمیم و یا بازسازی دندان دارد.منظور از رژیم غذایی استفاده از نوشابه های گازدار، مصرف دخانیات غذاهایی که دارای رنگدانه هستند می باشد.
2) باعث حساسیت در بعضی افراد می شود و فرد از این موضوع بسته به شدت حساسیت رنج می برد اما این حساسیت دائمی نبوده و رفع می گردد.
3) نتیجه این شیوه قابل پیش بینی نمی باشد و بسته به لک دندان ، سن و وراثت متفاوت می باشد و با قطعیت از نتیجه این شیوه نمی توان سخن گفت.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب معایب بلیچینگ دندان را مطالعه کنید.
بهترین برندهای بلیچینگ دندان کدامند؟
برند وایت اسمایل و بوست از بهترین برند های بلیچینگ دندان می باشد که مدل های مختلف بلیچینگ خانگی ( home ) و بلیچینگ های مخصوص کلینیک دندانپزشکی ( office ) در کیت های مختلف (لایت کیور – سلف کیور) و با درصد های مختلف به بازار ارائه می شوند. کلینیک دندانپزشکی مبین از برند آمریکایی بوست (Boost) استفاده می کند.
محصولات دیگری که در داروخانه ها عرضه می شود، ضمن اینکه ممکن است به مینای دندان آسیب وارد کند، اثر کوتاه مدتی داشته و اندکی بعد رنگ دندان به حالت اول برمی گردد. در نتیجه بهترین راه حل مراجعه به متخصص بلیچینگ در این زمینه است.
سوالات متداول بلیچینگ دندان
1 - کدام روش بلیچینگ دندان بهتر است؟
پاسخ به این سوال به شرایط شما بستگی دارد. متخصصان بلیچینگ پیشنهاد می کنند ابتدا بلیچینگ در مطب انجام شود سپس برای اینکه نتایج ماندگارتر و دائمی تری داشته باشید بلیچینگ در خانه را انجام دهید.
2 - هزینه انجام بلیچینگ چقدر است؟
هزینه انجام بلیچینگ با توجه به جنس موادی که می خواهید استفاده کنید و اینکه بلیچینگ را در خانه یا مطب انجام بدهید متفاوت است. هزینه بلیچینگ دندان خانگی در سال 1400 یک میلیون و پانصد هزار تومان و هزینه بلیچینگ در مطب دو میلیون و سیصد هزار تومان است. در صورتی که هر دو به صورت همزمان انجام دهید شامل تخفیف ویژه خواهید شد.
3 - ماندگاری یا دوام بلیچینگ دندان چقدر است؟
ماندگاری بلیچینگ بستگی به بهداشت دهان فرد و هم رژیم غذایی وی دارد. چنانچه فرد از غذاها و نوشیدنی هایی که رنگدانه دارند مثل نوشابه و یا قهوه کم تر استفاده کنند ماندگاری بلیچینگ بیشتر است. البته معمولا بعد از گذشت 3 سال از میزان سفیدی دندان ها کم می شود که نیازمند مراجعه و انجام بلیچینگ مجدد است.
4 - آیا بلیچینگ دندان عوارض دارد؟
تنها عارضه ای که میتوان برای بلیچینگ دندان متصور شد حساسیت های دندانی موقت بعد از بلیچینگ دندان است. این روش نسبت به سایر روش ها همچون کامپوزیت و لمینت عارضه جدی ندارد.
5 - آیا نور بلیچینگ دندان ضرر دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که در گذشته از لامپهای فرابنفش برای سرعت بخشیدن به فرآیند سفید کردن دندان استفاده می نمودند ولی امروزه از اشعه آبی استفاده میشود که هم ایمن تر و هم در دسترس تر است. پرتو این نور آبی از نوع مرئی می باشد و یونیزه نمی باشد. همانطور که می دانید پرتو نور یونیزه باعث جهش سلولی و بروز سرطان می شود ولی با توجه به این که این نور مرئی می باشد، امکان جهش سلولی وجود ندارد. تنها نکته ای که باید در نظر داشته باشید آن است که نور زیاد برای چشم ها مضر است و به همین منظور یک عینک به بیمار داده می شود.
6 - آیا خانم های باردار می توانند دندان های خود را بلیچینگ کنند؟
در تمامی روش هایی که برای سفید کردن دندان ها وجود دارد چون از مواد شیمیایی استفاده می شود امکان به خطر افتادن سلامت شیر مادر وجود دارد. بنابراین ما می گوییم که انجام بلیچینگ دندان برای خانم های حامله ممنوع است. تحقیقات خیلی کمی در تایید ایمن بودن سفید کردن دندان در دوران بارداری وجود دارد، بنابراین بهترین انتخاب این است که صبر کنید تا این که نوزادتان از شیر گرفته شود و سپس برای بلیچینگ دندان به متخصص بلیچینگ مراجعه کنید.
:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0